Hrvatski radio

Radio Osijek

Božićnica najsiromašnijim Đakovčanima

08.12.2014.

13:16

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Zoran Vinković donio je odluku o dodjeli božićnice u iznosu od 100 kuna umirovljenicima i korisnicima zajamčene minimalna naknade s područja Grada Đakova.

Gospodarska kriza, sve veći broj nezaposlenih, ukidanja ili smanjivanja prava svim društvenim skupinama i mnoge je đakovačke obitelji dovelo na rub siromaštva, navodi se u priopćenju gradonačelnika Zorana Vinkovića. Na taj način, i unatoč problemima koji opterećuju gradski proračun, više od 2.000 Đakovčana s najnižim primanjima moći će dostojanstvenije proslaviti nadolazeće blagadne, pojašnjava gradonačelnik uz napomenu da pravo na božićnicu od 100 kuna imaju umirovljenici s mirovinom manjom od 1.500 kuna, ne računajući zaštitni dodatak, kao i korisnici zajamčene minimalne naknade koji žive na području Grada Đakova.
Isplata božićnica počinje sutra, u utorak, 9. prosinca i traje do 24. prosinca, u Odjelu za društvene djelatnosti, uz predočenje zadnjeg odreska od mirovine, odnosno dokaza o korištenju zajamčene minimalne naknade i važeće osobne iskaznice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.