Hrvatski radio

Radio Osijek

Branitelji najavili prosvjede ukoliko se spoje bolnice u Vukovaru i Vinkovcima

02.04.2014.

17:45

Autor: Radio Osijek/ HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara uputila je otvoreno pismo ministru zdravlja Rajku Ostojiću u kojem najavljuje prosvjede ako se ne izmijeni odluka o najavljenom spajanju županijskih bolnica u Vukovaru i Vinkovcima.

Vukovarska bolnica simbol je Domovinskog rata, simbol stradanja i patnji Vukovaraca, ističe Koordinacija branitelja koja od ministra zahtijeva da "još jednom razmisli i donese jedinu ispravnu odluku - o njenom daljnjem opstanku i radu".    Odgovor očekuju u roku petnaest dana, a ako Ostojić ustraje u naumu da vukovarsku bolnicu pripoji vinkovačkoj, najavljuju da će pozvati sve vukovarske branitelje i stradalnike, kao i građane Vukovara, na prosvjed protiv te odluke.


Podsjećaju da je Ostojić prije mjesec dana javno ustvrdio da se vukovarska i kninska bolnica neće spajati ni s jednom bolnicom, a sada, također javno, gazi ono što je obećao Vukovarcima i Kninjanima. U pismu podsjećaju ministra i cjelokupnu hrvatsku javnost da je Vukovar podnio najveću žrtvu u stvaranju Hrvatske. Rezultat te žrtve su brojni stradalnici Vukovara, svi odreda narušenog zdravlja, koji će sada, ako se ostvare najave, morati ići u bolnicu u Vinkovce. Koordinacija podsjeća i da je upravo Vukovar sjedište županije, s obnovljenom i moderno uređenom Općom županijskom bolnicom. "Tko će voziti u bolnicu u Vinkovce, stare i nemoćne roditelje poginulih branitelja? Zar su oni za to dali svoje živote, zar smo se borili za to da danas, kao invalidi i ratni stradalnici, koji smo se unatoč svemu vratili u Vukovar, u njemu ne možemo imati kompletnu medicinsku njegu", pita Koordinacija ministra zdravlja. Ostojić je nedavno, predstavljajući Masterplan bolnica, najavio funkcionalnu integraciju Opće županijske bolnice Vinkovci i Opće županijske bolnice Vukovar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.