Hrvatski radio

Radio Osijek

Broj zainteresiranih za smještaj u studentskim domovima puno veći od kapaciteta

18.08.2014.

14:22

Autor: Radio Osijek/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U dva studentska doma u Osijeku ima 690 mjesta, a za smještaj se javilo 1145 studenata za akademsku 2014./2015. godinu, doznajemo u osječkom Studentskom centru.

U novom Studentskom domu na raspolaganju je 440 mjesta, a u starom domu 250. Premda je broj studenata koji se prijavio za smještaj nešto manji od prošle godine, ipak je daleko veći broj prijavljenih studenata od smještajnih kapaciteta. Iako je ukupan broj raspoloživih mjesta 730, dio mjesta za boravak u studentskim domovima rezerviran je za studente u sklopu međunarodne razmjene, te za studente koji dolaze studirati na osječko Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera preko Matice iseljenika Hrvatske, a deset mjesta ostavljeno je Ministarstvu znanosti i obrazovanja, navode iz Studentskog centra. Također određeni broj za smještaj studenata ostavljen je za studente s poplavljenih područja koji imaju pravo na smještaj bez bodovanja. Studenti koji nisu uspjeli dobiti mjesto u studentskim domovima mogu se najesen prijaviti za dobivanje subvencije za privatni smještaj u iznosu od 147 kuna mjesečno.Na osječkom Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera ima oko 20 tisuća studenata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.