Hrvatski radio

Radio Osijek

Bubalo: Laži i obmane osječke uprave

12.05.2014.

13:40

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik gradskoga HDSSB-a Krešimir Bubalo rekao je kako to što njihova stranka nije poduprla rebalans proračuna grada Osijeka, ne znači da se protive podijeli besplatnih školskih udžbenika.

Konferenciju za novinstvo HDSSB je naslovio „Laži i obmane osječke gradske uprave“. Za televizijske oglase koji sugeriraju da su, protiveći se rebalansu gradskoga proračuna, vijećnici HDSSB-a podignuli ruke i protiv osiguravanja 7 milijuna kuna za besplatne udžbenike osječkim školarcima – Bubalo kaže da su proizašli iz „Vrkićeva laboratorija zla".

- Laž je da se protivimo podjeli udžbenika, ali ono što želimo spriječiti je uništavanje grada i zanemarivanje projekata – kaže Bubalo

Aktualnu gradsku upravu optužio je da građane Osijeka vodi u dužničko ropstvo. I ovaj put je ponovio kako je blagajna Grada, nakon njegova odlaska iz Kuhačeve 9 bila u plusu.

- Ostavili smo im na računu 30 milijuna kuna, a oni su ostvarili gubitak od 42 milijuna, zatim podignuli 50 milijuna kredita, a nagomilalo se još dodatnih 20 milijuna kuna gubitka – kazao je predsjednik osječkoga HDSSB-a.

Zaključio je kako o lošoj gospodarskoj slici Osijeka, govori i podatak da Grad u zadnjih 40 godina nije imao toliki broj nezaposlenih kao danas, a da Vrkić – unatoč obećanjima – nije uspio dovesti ni jednog investitora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.