Hrvatski radio

Radio Osijek

Ceste prohodne, ali prijeti poledica

29.12.2014.

12:09

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sa smirivanjem vremena, postupno se normalizira stanje u prometu. No, cestari upozoravaju vozače da, unatoč tomu što su ceste prohodne, budu krajnje oprezni jer je zbog niskih temperatura nemoguće ukloniti sav zaostali snijeg s kolnika.

U Osijeku je napadao 21 centimetar snijega, Đakovu 30, a na Krndiji i više. Snažan je vjetar stvarao nanose i na pojedinim dionicama cestarima otežavao posao no danas je sanirana većina kritičnih točaka, doznajemo u Cestingu.

- Da nije bilo vjetra, stanje bi bilo dosta dobro. 67 vozila opremljenih ralicama i posipačima radili su neprekidno 30 sati. Kako se za sutra ujutro prognoziraju temperature do -12 Celzijevih stupnjeva, a prekosutra i -18, upozoravamo da se bez zimske opreme nema što tražiti na cestama, a sve koji moraju u promet pozivamo da voze oprezno i polako – kaže pomoćnik direktora Cestinga Nikola Ercegovac.

I ralice Unikoma borile su se s nanosima kod Tenje i Silaša, ali se tijekom prijepodneva situacija stabilizirala.

- Sva 183 kilometra u našoj nadležnosti prohodna su, a gdje je bilo moguće došli smo do asfalta. Jučer i noćas potrošili smo 150 tona soli – rekao nam je voditelj Zimske službe Unikoma, Mario Mišetić.

U Elektromodulu doznajemo da je na čišćenju parkirališta u sustavu naplate od jučer angažirana ralica, a danas su se lopata prihvatili kontrolori naplate i određen broj studenata. Dok se posao ne privede kraju, parkiranje se ne naplaćuje.

- Samo ćemo čistiti, a kontrolirati nećemo. Danas je takav dan – potvrdila nam je direktorica Elektromodula, Ana Kocelj.

Dobra vijest stiže i s Traumatološkog odjela Kliničkog bolničkog centra u Osijeku gdje, unatoč snijegu i ledu, ne bilježe povećan broj pacijenata. Kažu da ih je čak i manje negoli inače pa nam samo preostaje poželjeti da tako bude i idućih dana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.