Hrvatski radio

Radio Osijek

Četiri godišnja doba - sinergija, glazbe i ekologije

03.06.2022.

15:05

Autor: Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Predstavljanje projekta "Četiri godišnja doba - sinergija glazbe i ekologije"

Predstavljanje projekta "Četiri godišnja doba - sinergija glazbe i ekologije"

Foto: Radio Osijek/KI / HRT

Projekt "Četiri godišnja doba - sinergija, glazbe i ekologije" predstavljen je danas na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu. Nositelj projekta je Institut za zborsku glazbu "Polifonija", a tijekom ove školske godine sudjelovalo je 140 osječkih osnovaca i održane su 24 kreativne radionice podijeljene u tri skupine - glazbenu, ekološku i zdrave prehrane.

Kako je istaknula voditeljica projekta Antoaneta Radočaj Jerković s Umjetničke akademije projekt je realizirao Institut za zborsku glazbu u suradnji s četiri osnovne škole (OŠ Višnjevac, OŠ Tenja, OŠ Fran Krsto Frankopan iz Osijeka i OŠ Ernestinovo): "Budući da nam je tema bila ekologija, radionice su za djecu organizirali Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko - baranjske županije, Udruga Plantaža i sama Akademija za umjetnost i kulturu. Centar za poduzetništvo je također bio izniman partner koji nam je pomogao i prije dvije godine kada smo ga prvi puta provodili. Kao i tadašnji i ovogodišnji je projekt prošao iznimno uspješno jer smo se, osim glazbom kojom se inače bavimo, mogli na drugi način provjeriti naše kapacitete", rekla je Antoaneta Radočaj Jerković i napomenula kako je kao rezultat ovogodišnjega projekta nastala i pjesma Gorana Boškovića "Planet Šareni" za koji je spot sniman u Kopačkim ritu.

Pjesma, dječica i Antoaneta Radočaj Jerković

Galerija
Predstavljanje projekta "Četiri godišnja doba - sinergija glazbe i ekologije", Foto: Radio Osijek/KI/HRT
Predstavljanje projekta "Četiri godišnja doba - sinergija glazbe i ekologije", Foto: Radio Osijek/KI/HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.