Hrvatski radio

Radio Osijek

Čuvajmo "male proizvođače" eko proizvoda!

25.08.2014.

12:12

Autor: Amoreta Bajto/Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Korisniku OPG Darku Dorkiću iz Marijanaca u Osječko-baranjskoj županiji isplaćeno je 394.074,13 kn za ulaganje u rekonstrukciju i opremanje objekta za preradu kupina, odnosno za proizvodnju kupinovog vina, na temelju sredstava odobrenih iz IPARD programa. Vijest raduje, jer proizvođačima izvornih proizvoda nije ni malo lako. Poslušajte izravno javljanje s osječke Tržnice u programu Radio Osijeka.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 302 „Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti“. Korisniku OPG Darku Dorkiću iz Marijanaca u Osječko-baranjskoj županiji isplaćeno je 394.074,13 kn za ulaganje u rekonstrukciju i opremanje objekta za preradu kupina, odnosno za proizvodnju kupinovog vina.

        

Proizvođači upozoravaju da bi trebalo osnovati otkupni centar u Osijeku, jer ovise o vremenskim prilikama: nekad je proizvoda previše pa ih ne mogu niti prodati niti uskladištiti, a i nemaju odgovor na konkurenciju velikih trgovačkih centara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.