Hrvatski radio

Radio Osijek

Čuvajmo naš Vukovar

11.02.2014.

14:53

Autor: Radio Osijek/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Postavljanjem prigodnih naljepnica na autobusnim stajalištima danas je u Vukovaru započela provedba preventivne i edukativne akcije "Čuvajmo naš Vukovar", u cilju zaštite urbane opreme u gradu te protiv njezina uništavanja.

Tijekom akcije, koju u suradnji s policijom i gradskim vlastima provodi Vijeće za prevenciju Grada Vukovara, naljepnice će biti postavljene na ukupno 64 nadstrešnice svih autobusnih stajališta na području grada. Prve naljepnice na autobusnom stajalištu ispred dječjeg dispanzera u Domu zdravlja postavili su zamjenica vukovarskog gradonačelnika Drinka Komljenović i načelnik Policijske postaje Vukovar Miro Bradić.
Komljenović je iznijela podatak da je Vukovar lani uložio više od 750.000 kuna u postavljanje urbane opreme, dok je istodobno šteta na toj i opremi za dječja igrališta, prouzročena uglavnom vandalizmom neodgovornih pojedinaca, u prošloj godini iznosila više od 500.000 kuna. Održavanje i sanacija oštećenih nadstrešnica na autobusnim stajalištima Vukovarce je prošle godine koštalo 75.000 kuna.
U sklopu akcije "Čuvajmo naš Vukovar" na 43 lokacije u parkovima i dječjim igralištima bit će postavljene natpisi na kojima će biti istaknute cijene dječjih igrala i postavljene komunalne opreme, klupica i slično, a kako bi se građane upozorilo kolika je njihova vrijednost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.