Hrvatski radio

Radio Osijek

Daniel Srb (HSP) " Imamo nesposobnu Vladu!"

06.11.2014.

11:26

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"U potpunosti podržavamo 100% invalide, hrvatske branitelje koji prosvjeduju pred ministarstvom i mislimo kako bi se ministar Fred Matić trebao ispričati braniteljima, hrvatskoj javnosti i zahvaliti se na suradnji svojim suradnicima".

Rekao je to predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb, na konferenciji za novinare koju su HSP-ovci održali na Trgu Ante Starčevića u Osijeku. Napomenuo je i kako se sve češće u javnosti špekulira o prelasku Ruže Tomašić u njihovu pravašku stranku te najavio niz prebjega. Govorio je i o spinovima i različitim dezinformacijama koji su mu ovih dana donijeli veliku glavobolju, a kojima se pokušalo procese ujedinjenja pravaša usmjeriti u sasvim drukčijim pravcima. Njihovim kreatorima Srb poručuje kako nisu uspjeli ni prije, a neće ni sada. "Proces pravaškog ujedinjenja je pokrenut i on će uz određene probleme i napore ipak biti doveden do kraja, a Hrvatska stranka prava kao najstarija politička stranka i stožerna pravaška stranka u Hrvatskoj iz tih će procesa izići znatno ojačana i spremna za političku utakmicu", rekao je prvi čovjek HSP-a.

Srb je iskoristio  priliku i komentirao procjene Europske Unije  o gospodarskim kretanjima u Hrvatskoj. I ovoga je puta podsjetio kako je HSP davno govorio protiv ulaska Hrvatske u Europsku Uniju. U posljednjih  gotovo godinu i pol dana, koliko je Hrvatska članica EU, prema njegovu mišljenju, ništa pozitivno se nije dogodilo. Hrvatska je i dalje u teškoj situaciji, procjene Europske komisije najavlju daljnji pad BDP-a. Dosadašnji  rad Vlade dokazao je kako nema vizije, a ni iskustva u kriznim  situacijama  koje u Hrvatskoj predugo traju, kaže Srb.  "Vlada nam je sačinjena od političara bez političkog, ekonomskog i gospodarskog znanja. Na žalost, činjenica je kako se ništa neće ni mijenjati u predizborno vrijeme, a Hrvatskoj ponestaje vremena", dodao je Daniel Srb.

Na vijest da se iz Haga pušta radni zločinac Vojislav Šešelj jer Srbija garantira za njegov boravak na slobodi, predsjednik HSP-a ponovio je da je za HSP takav stav neprihvatljiv i da bi na to institucije ove države trebale reagirati jer bolest ne umanjuje činjenicu da je netko zločinac, te napravio usporedbu s jednom sličnom ali sramotnom situacijom koja se dogodila u Hrvatskoj kada je Đuro Brodarac, iako teško bolestan, završio u pritvoru i preminuo – a zna se tko je odgovoran za to, rekao je Srb.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.