Hrvatski radio

Radio Osijek

12:44 / 13.03.2022.

Autor: Marija Vukasović Petrinović/ HRT

Demokratski HSS u Osijeku: "Zanima nas dijalog o proizvodnji hrane"

IZBORNA SKUPŠTINA U OSIJEKU

IZBORNA SKUPŠTINA U OSIJEKU

Foto: Marija Vukasović Petrinović / HRT

U Osijeku je osnovana organizacija Demokratskog HSS-a za Osječko-baranjsku županiju, a za njezinog predsjednika izabran je Zvonko Pongrac. Tom je prigodom istaknuto da će nastaviti s osnivanjem novih organizacija diljem Hrvatske, ali i da će se baviti pitanjem proizvodnje hrane. Jer u budućnosti, kažu, neće biti pitanje cijene nego dostatnosti.  Trenutačno, kako ističu, Demokratski HSS u Hrvatskoj ima 120 vijećnika, 6 načelnika i 6 županijskih organizacija.

"Demokratski HSS je platforma koja okuplja i uključuje te razvija političke ideje koje su proizašle iz nauka braće Radić - ponizno, pošteno i časno služiti hrvatskom narodu.

 "Ovo su bile najgore godine za HSS i zato smo bili primorani izići iz stranke i tražiti svoj novi put", poručio je Pongrac koji je bio i jedini kandidat za predsjednika županijske organizacije na izbornoj skupštini.

"Političke stranke moraju početi razgovarati, ne samo govoriti što ne valja i napadati se, nego otvoriti dijalog jer politička pitanja koja danas imamo, nije moguće riješiti samo s jednom stranom. Znači u dijalogu možemo riješiti probleme koji se događaju u svijetu, a imaju reperkusije na Hrvatsku.Pprije svega, govorimo o proizvodnji hrane koja poslije energetike postaje ključna stvar u budućem svijetu o sveobuhvatnosti politike neke zemlje. Znači, energetiku smo u tom kontekstu izgubili, a sada ako u iduće dvije, tri godine ne smislimo kako da proizvodnju hrane ne napravimo samodostatnom za Hrvatsku - imat ćemo problem ne cijene hrane, nego dostatnosti hrane s obzirom da ne proizvodimo dovoljno za vlastite potrebe" - istaknuo je, među ostalim, predsjednik stranke Mateo Ivanac o programskim ciljevima Demokratskog HSS-a.