Hrvatski radio

Radio Osijek

Dnevni boravak za umirovljenike grada Osijeka

04.07.2014.

12:26

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novi dnevni boravak za umirovljenike otvoren je danas u središtu Osijeka, u Županijskoj ulici. Projekt je osmislila Udruga aktivnih umirovljenika, a financijski omogućio Grad Osijek.

Gradonačelnik Ivan Vrkić, otvarajući novouređene prostore, rekao je da su u njima ljudi koji su ih već odavno zaradili, jer su svojim radom izgradili i Osijek i Hrvatsku. Zvonimir Pavelić, predsjednik Udruge aktivnih umirovljenika istaknuo je da se potreba za ovakvim okupljalištem osjeća već dugo vremena i da je inicijativa ostvarena zahvaljujući razumijevanju i potpori grada Osijeka.                              

       

Projekt je koštao oko 150 tisuća kuna, izvijestio je dopredsjednik Udruge, Drago Šerić, a sastojao se od uređenja prostora i njegove opreme. Grad je osigurao i namještaj i informatičku opremu, a želja je korisnika prostora osposobiti i pripadajuće dvorište koje bi preuredili u otvorenu terasu, jer je Dnevni boravak razmjerno mali obzirom na zainteresirani broj umirovljenika. Upozorili su i na druge neriješene probleme Osječana starije dobi, a prioritet je prilagođavanje stajališta vozila Gradskog prijevoza putnika potrebama starijih korisnika.

                                        

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.