Hrvatski radio

Radio Osijek

Doček nove godine u slavonskim gradovima

30.12.2021.

16:55

Autor: Radio Osijek/TM

Brođanima će atmosferu zagrijavati "Neki to vole vruće"

Brođanima će atmosferu zagrijavati "Neki to vole vruće"

Foto: HRT / Radio Osijek

Osječani će Novu 2022. godinu tradicionalno dočekati na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića, uz Ivana Zaka, oni mlađi u podne će moći uživati uz pjesme Mije Dimšić. U Vukovar dolazi Daleka obala, a Belomanastircima će dobro raspoloženje pružiti osječka grupa Silver. Doček na ulicama i trgovima organizira se i u drugim slavonskim gradovima.

Najmlađe Osječanke i Osječani na Silvestrovo će se u sklopu Adventiranja zabavljati uz koncert Mije Dimšić, konfete i podjelu dječjeg šampanjca. Glazbeni program organiziran je od 11:00 do 12:30 sati kod ,,školjke'' u Parku kralja Držislava.

Program dočeka na Trgu Ante Starčevića uz kuhano vino i čaj počinje u 21:30 sati kada nastupa DJ Tac, slijedi nastup Ivana Zaka, a u ponoć će s pozornice novogodišnju čestitku Osječanima i njihovim gostima uputiti gradonačelnik Ivan Radić i župan Ivan Anušić. Neće izostati ni tradicionalni novogodišnji valcer ni vatromet.

Doček Nove godine bit će u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. Trg će biti ograđen i zatvoren od 21:00 sat, a u ograđeni prostor moći će ući samo oni s valjanim Covid potvrdama.

Umjesto tramvaja voze autobusi, gradski prijevoz besplatan

GPP će obustaviti tramvajski promet na dijelu svojih linija u vremenu od 21:00 do 2:00 sata, te ga nadomjestiti izvanrednim autobusnim linijama. Autobusi će prometovati po privremenim kronološkim polascima, koji su istaknuti na mrežnim stranicama GPP-a www.gpp-osijek.com.

Usluga javnog gradskog prijevoza će Odlukom gradonačelnika Radića na Silvestrovo biti besplatna, stoga je preporuka svim građanima da koriste ovu pogodnosti i javni prijevoz, zbog vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika prometa.

Doček Nove godine u Osijeku zajedno organiziraju Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

Proslave u ostalim slavonskim gradovima

U Vukovaru će se na Trgu Hrvatske Republike uz DJ party na Silvestrovo od 11,30 do 12,30 slaviti Dječja nova godina. Program za doček 2022. počinje u 20 sati kada će građane zabavljati Calypso, a u 22 sata na pozornicu izlazi Daleka Obala. Splićani sviraju do ponoći kada će Vukovarce obasjati vatromet.

U Slavonskom Brodu doček Nove godine za najmlađe započet će 31. prosinca 2021. u 17 sati na klizalištu u Tvrđavi Brod gdje će svu djecu dočekati Djed Božićnjak uz zanimljiv glazbeni program te vatromet. Novogodišnji program na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić započinje u 22 sata, a građane će zabavljati Tamburaški sastav „Sjaj“ i glazbena skupina „Neki to vole vruće“. Ni ove godine neće izostati tradicionalni novogodišnji vatromet, a uz dobru zabavu građanima će biti dostupno i piće na štandovima postavljenim na glavnom gradskom trgu u sklopu 13. Božićnog sajma.

Grad Donji Miholjac organizira doček Nove godine u Kolodvorskoj ulici, gdje će okupljene u 2022. godinu uvesti Cecilija Rudić, a neće izostati ni tradicionalni novogodišnji vatromet, čestitka gradonačelnika i podjela šampanjca. Novogodišnji program počinje u 22 sata.

I Grad Našice organizira doček na gradskom trgu, a građane će zabavljati TS Pet tambura. 

Isti će sastav gažu imati i u Pleternici, ali doček nove godine u tom gradu nije u ponoć, nego u podne. Već tradicionalno je to najzabavniji doček Nove godine na jedinstvenom Trgu bećarca. Započet će u 11 sati. Glazbenu notu upotpunit će dečki iz 5 tambura, a zabavni dio pripada Djedu božićnjaku i vilenjacima Miliju i Viliju. U ponudi je naravno i klizalište, te besplatno kuhano vino i čaj kao i dobro poznate novogodišnje kobasice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.