Hrvatski radio

Radio Osijek

Donacija žitarica Kliničkoj bolnici Osijek

01.04.2014.

10:34

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nestlé žitarice osigurale su godišnju zalihu žitarica za doručak malim pacijentima KBC-a Osijek. U skladu s nastojanjima da se istakne važnost cjelovitog zrna u prehrani, Nestlé će tijekom ove godine donirati ukupno 250 kilograma žitarica osječkoj bolnici.

"Spomenuta će količina u potpunosti pokriti potrebe Odjela prehrane, koje se kreću oko 20 kilograma žitarica za doručak mjesečno.Odjel za prehranu Kliničkog bolničkog centra Osijek dnevno priprema hranu za 50-ak djece starije od dvije godine, koja su smještena na raznim bolničkim odjelima. Planom prehrane ove medicinske ustanove predviđeno je da se jednom tjedno djeci posluže žitarice sa cjelovitim zrnom. Upravo su zato Nestlé žitarice odlučile donirati svoje proizvode iz asortimana žitarica za doručak. „Drago nam je što je i prehrambena industrija prepoznala i podržala naša nastojanja da malim pacijentima osiguramo pravilnu i uravnoteženu prehranu obogaćenu vitaminima i mineralima. Sigurni smo da će naša djeca koja su, nažalost, prisiljena dane provoditi u našoj ustanovi, biti iznimno vesela kada za doručak dobiju žitarice koje jako vole“ – izjavio je mr.sc. Saša Lamza, sanacijski upravitelj KBC Osijek."

/iz priopćenja donatora/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.