Hrvatski radio

Radio Osijek

Donjogradske investicije

17.01.2014.

14:08

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"U osječkoj Gradskoj četvrti Donji grad ispunjeno je 99% obećanoga za prošlu godinu" ustvrdio je gradonačelnik Ivan Vrkić nakon sastanka s vodstvom te četvrti na kojem je bilo riječi o kapitalnim investicijama i prioritetima.

Izdvojio je projekt „Osijek“ čijom će realizacijom biti stvoreni uvjeti da šetnica koja spaja Gornji i Donji grad dobije sasvim novu dimenziju.

- Planiramo i da će se u Donjem gradu, negdje na polovici Vinogradske, graditi novo naselje s petstotinjak objekata, za što se priprema projektna dokumentacija –  najavio je Vrkić.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donji grad Željko Vranješ kao prioritete je izdvojio izgradnju kružnoga toka i parkirališta tramvaja na Zelenom polju, natkrivanje dijela donjogradske tržnice, biciklističku stazu Osijek-Nemetin-Sarvaš-Bijelo Brdo-Aljmaš, osvjetljenje parka Trga bana Josipa Jelačića te postavljanje rasvjete kod KBC-a Osijek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.