Hrvatski radio

Radio Osijek

DORH "češlja" gradnju bazena u Brodu

11.03.2014.

16:02

Autor: Višnja Ružojčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradnja bazena u Slavonskome Brodu pod povećalom je Županijskog državnog odvjetništva. Ima li što sumnjivo u tom poslu vrijednom približno pedeset milijuna kuna utvrdit će se nakon izvida i analize izuzete dokumentacije.

U Županijskom državnom odvjetništvu potvrđeno je da se provode izvidi i prikupljaju podaci i dokumentacija vezana uz gradnju. Kako jer rečeno, postupak još traje, a tek zatim slijedi odluka o eventualnom pokretanju istrage.

Brodski gradonačelnik Mirko Duspara kaže kako su posjeti istražitelja gradskoj upravi česti. U načelu nema ništa protiv da njegov rad i rad uprave budu pod povećalom, ali misli kako bi institut anonimnih prijava trebalo preispitati. Da sve sumnje valja otkloniti misle i Dusparini koalicijski partneri iz lokalnog SDP-a.

Čelnik oporbenog HDZ-a Pero Ćosić za sada ne želi komentirati slučaj, iako su baš iz redova te stranke u prošlim sazivima gradskoga vijeća stizali česti upiti vezani uz gradnju bazena, koji je otvoren krajem rujna prošle godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.