Hrvatski radio

Radio Osijek

Dovršetak obnove Paviljona?

27.11.2014.

14:49

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izbori za vijeća mjesnih odbora u Osijeku će se održati 14.prosinca. Zajednička lista HDSSB-a i HSP-a , na čelu s predsjednicima stranačkih ogranaka Novi grad, Ivanom Karalićem i Dragom Markovićem - održala je konferenciju za novinstvo ispred Paviljona u Gradskom vrtu. Posvetili su se završetku njegove obnove i budućoj namjeni.

Ispred zajedničke liste HDSSB-a i HSP-a, Ivan Karalić podsjetio je da je obnova Paviljona u Gradskome vrtu krenula u ožujku 2012. godine.

„Upravo je tada kao gradonačelnik Krešimir Bubalo potpisao sporazum o sanaciji ovog zaštićenog kulturnog spomenika. Nakon toga radovi su tekli dobro,  zatim stali prije nešto manje od godinu dana, kad je zgrada konzervirana, a mi smo pokrenuli inicijativu da se radovi nastave, jer je sredstava bilo.To se moglo vidjeti  u Izvješću o izvršenju Gradskoga proračuna, u kojemu se dobro vidjelo kako se on dobro puni od spomeničke rente. Pozdravljamo što je Grad Osijek u proračun za iduću godinu uvrstio završetak obnove Paviljona u Gradskom vrtu i to kao kapitalne investicije. I radujemo se što će to biti na korist naših sugrađana, pogotovo građana ovog osječkog dijela. I da će zaživjeti svi sadržaji koje smo kao gradska četvrt predvidjeli“, zaključuje HDSSB-ov Ivan Karalić podsjećajući kako je 1809. grad Osijek na tome mjestu proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

HSP-ovac Drago Marković pak smatra da „gradska vlast za svako rješenje ima problem“, ističući kako Gradski vrt ne može predan na uporabu dok se ne uredi cjelokupan prostor. Problem koji će  se pritom pojaviti je nedostatak parkirališnog prostora, jer već ne zadovoljava potrebe stanara. U ljetno vrijeme pritisak je u tom smislu jako velik, pa od gradskih vlasti očekuju žurno i cjelovito rješenje.

Također su naveli kako je bivša Bubalova vlast planirala urediti Gradski vrt do travnja ove godine i pozvali Gradsku upravu da  taj posao žurno i uspješno završi. Za dovršetak će, kažu među ostalim,  biti potrebno oko 5 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.