Hrvatski radio

Radio Osijek

Drugi Baranjski poljoprivredni sajam

25.03.2023.

14:29

Autor: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Bilje

Bilje

Foto: Magdalena Jelečević / HRT Radio Osijek

Radi bolje prodaje domaćih poljoprivrednih proizvoda, posebice s prostora Baranje, organiziran je u prostorijama TZO Bilja drugu godinu zaredom na "Baranjski poljoprivredni sajam". Nadopunjen je predavanjima u novom multimedijalnom prostoru općine Bilje.

"Poljoprivredna zadruga Rit sajmom želi potaknuti zadrugare, lokalne proizvođača i posjetitelje na krojenje nove priče kroz informiranja, socijalizacije i povezivanje s lokalnim proizvođačima. Budimo mjesto gdje se ideje i ljudi spajaju i podižu gospodarstvo", stajalo je u pozivu za ovu zanimljivu gospodarsku i adukativnu manifestaciju. Uz zanimljiv sajam održana su i predavanja na kojima je dr. Ivan Musa govorio i uzrocima klimatskih promjena u istočnoj Hrvatskoj, Lidija Dabić predstavila je LAG Baranja i projekt "Golden Panonian Quality", posjetitelji su mogli doznati sve o Urbanim vrtovima Osijek Udruge OSvrt, a Maja Berger, upraviteljica PZ RIT govorila je o proizvođačkim organizacijama, udruživanju i bespovratnim sredstvima. 

Sudjelovali su brojni proizvođači rasade, komposta, sjemena i cvijeća iz Baranje, a za kvalitetan ručak pobrinula se udruga "Tako je to nekad bilo" i Marko Horvat koji su posluživali "šokački grah ili grah u ćupu" i domaće tijesto od maka. 


Na sajmu u Bilju bila je i ekipa Radio Osijeka, a Magdalena Jelečević razgovarala je s organizatoricom, Majom Berger.

Jaljanje reportera iz Bilja

Galerija
., Foto: Davor Lončarić/HRT Radio Osijek
., Foto: Davor Lončarić/HRT Radio Osijek., Foto: Davor Lončarić/HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.