Hrvatski radio

Radio Osijek

Duspara svjedočio na suđenju Kruljcu

07.01.2014.

14:08

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U nastavku suđenja u takozvanoj aferi Sibinj kojom je zbog malverzacija atraktivnim zemljištem u tamošnjoj zoni maloga gospodarstva općinski proračun oštećen za 58, a državni za 3 milijuna kuna svjedočio je gradonačelnik Slavonskoga Broda Mirko Duspara.

Rekao je da je na svečanosti uoči Dana državnosti 2008. zamolio predsjednika Stjepana Mesića da pošalje vojsku kako bi se izveli radovi na tvrđavi Brod - nije spominjao radove u općini Sibinj jer za to nije bio ni ovlašten. Ustvrdio je kako je Mesić prenio njegovu zamolbu tadašnjem načelniku Glavnog stožera Josipu Luciću, koji je rekao da pripadnici HV-a moraju izići na teren, vidjeti o kakvim je radovima riječ i nakon pregleda terena donijeti odluku o mogućnosti izvođenja radova.
Kruljac, koji tvrdi da je za radove u Sibinju dobio Lucićevu usmenu zapovijed, uložio je nekoliko primjedbi na Dusparin iskaz ustvrdivši da se prijam kod predsjednika Mesića dogodio 2007., a ne 2008. te da je i on bio nazočan spomenutome razgovoru, na koji ga je, kako tvrdi, pozvao general Lucić. Duspara je kazao da ostaje pri svojim riječima te da je i prije tvrdio da se ne sjeća je li još tko bio na tom razgovoru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.