Hrvatski radio

Radio Osijek

Europarlamentarci u Vukovaru

19.10.2014.

14:35

Autor: Marija Petrinović/RV

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izaslanstvo Saveza europskih konzervativaca i reformista (AECR), koja na poziv zastupnice u Europskom parlamentu i predsjednice HSP dr. Ante Starčević Ruže Tomašić boravi u dvodnevnom posjetu istočnoj Slavoniji, danas je polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja na Ovčari i vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata odala počast stradalima u agresiji na Vukovar.

 

Vijence su položili i predstavnici grada Vukovara te HSP-a dr. Ante Starčević. "Došli smo u Slavoniju provesti i humanitarnu akciju u kojoj smo donirali četiri dječja igrališta u poplavom pogođenim područjima“, izjavila je europarlamentarka Tomašić, dodavši da su članovi AECR-a jučer sudjelovali na postavljanju i uređenju dječjih igrališta i njihova okoliša u Rajevu Selu, Račinovcima i Drenovcima. Riječ je o projektu Maja III u sklopu kojega su obnovljena tri, a izgrađeno jedno dječje igralište i u tome je sudjelovalo 40 članova AECR-a iz 15 država. Tomašić je rekla da je izaslanstvo AECR-a obišlo i škole u poplavom pogođenom području i najavila osigurati sredstva za nabavu onoga što je školama potrebno.

Izrazivši zahvalnost izaslanstvu AECR-a, u kojem je bilo 40-tak članova, na dolasku u Slavoniju i humanitarnom angažmanu, Tomašić je naglasila da su svi upoznati s poviješću ali i aktualnim trenutkom Hrvatske. Glavni tajnik AECR-a Daniel Hannan, među ostalim, izrazio je divljenje putem koji je Hrvatska prošla unazad posljednja dva desetljeća te istaknuo velike mogućnosti koje Hrvatska ima u daljnjem razvoju. Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević komentirajući predstojeće predsjedničke izbore naglasila je da će podržati kandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović koja „jednoglasnom odlukom Predsjedništva i Glavnoga stana“ ima podršku cijele stranke. „Vrijeme je da Hrvatska dobije predsjednicu“, istaknula je Ruža Tomašić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.