Hrvatski radio

Radio Osijek

"Festival srca"

06.02.2014.

22:43

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

„Festival srca“ – Svjetski tjedan obilježavanja dječjih srčanih grešaka i srčanih bolesti u Hrvatskoj, do 14. veljače bit će posebnim programom popraćen i u Osijeku.

„Festival srca“ – Svjetski tjedan obilježavanja dječjih srčanih grešaka i srčanih bolesti u Hrvatskoj, od 7. do 14. veljače bit će posebnim programom popraćen i u Osijeku.
"Veliko srce malom srcu" je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim grješkama i drugim srčanim bolestima. Osnovana je 1994. godine u Zagrebu i  jedna je od najstarijih u Hrvatskoj. Udruga djeluje nacionalno, te u nekoliko županija ima i svoje podružnice. Jedna od njih je i u Osječko- baranjskoj županiji.
Osnovni su ciljevi Udruge:
-    razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grješaka;
-    potpora njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju;
-    prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove
-    osvješćivanje građana Republike Hrvatske o tome što znači biti dijete sa prirođenom srčanom grješkom ili bolesti, što znači biti njihov roditelj ili liječnik  
-    pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima i grješkama
Program obilježavanja ovog tjedna, već treću godinu za redom, u Hrvatskoj poznatog pod nazivom „Festival srca“, obogatiti će i program u gradu Osijeku u organizaciji podružnice Udruge Osječko – baranjske i Vukovarsko – srijemske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.