Hrvatski radio

Radio Osijek

Festival vina i delicija u Osijeku

05.12.2014.

10:01

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvodnevni Međunarodni festival vina, delicija i ugodnog življenja "Osijek Wine Fest" - danas i sutra u osječkoj Tvrđi okupit će sedamdesetak izlagača.

Prostor Glavne straže Muzeja Slavonije još jednom se pokazao kao dobar domaćin, a posjetitelji mogu uživati u poznatim vinima Slavonije i Baranje te proizvodima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Riječ je zaključnoj turističko-gastronomskoj manifestaciji kojima je cilj okupiti i prezentirati ruralne mogućnosti Slavonije i Baranje. Festival vina tako će još jednom pokazati koliko se sljubljuju hrana i vino. Jedan od organizatora ove turističko-gastronomske manifestacije je Osječko-baranjska županija koja broji četiri velika vinogorja. Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj poručila je u ime organizatora kako će se moći uživati u kulenu, čvarcima, kuhanim kobasicama, vinima i domaćim kolačima i opet vinima. Osječko-baranjska županija u svom se razvoju opredjelila za turizam kao strateškom odrednicom, jer ima i temelja za to. Tu su poznata četiri vinogorja kroz koja vode vinske ceste izgrađene djelom sredstvima povučenim iz Europskih fondova. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.