Hrvatski radio

Radio Osijek

Forum neurologa Slavonije i Baranje

17.03.2023.

12:34

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Forum neurologa, Stjepan Jurić

Forum neurologa, Stjepan Jurić

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Cerebrovaskularne bolesti, epilepsije, bolesti pokreta, glavobolje i poremećaji spavanja - neke su od tema Foruma neurologa Slavonije i Baranje koji je u Osijeku okupio 40 predavača, a prigoda je da stručnjaci iz manjih županijskih bolnica raspravljaju o zanimljivim slučajevima iz vlastite kliničke prakse iz svih područja neurologije. "Dvodnevni skup otvara mogućnosti za stjecanje novih znanja i povezivanje zdravstvanih ustanova s našeg prostora", rekao je u izravnom javljanju u program Radio Osijeka predsjednik organizacijskog odbora, predstojnik Klinike za neurologiju osječkog KBC-a Stjepan Jurić.

Forum neurologa Slavonije i Baranje održava se u Osijeku u organizaciji Klinike za neurologiju KBC Osijek, Medicinskog Fakulteta Osijek, Hrvatskog neurološkog društva HLZ-a, Sekcije za poremećaje spavanja u neurologiji i Udruge Episan. Predsjednik Organizacijskog odbora i idejni začetnik je predstojnik Klinike za neurologiju je doc. prim. dr. sc. Stjepan Jurić, dr.med., specijalist neurolog, subspecijalist epileptologije, koji je okupio preko 40 predavača iz svih bolnica Slavonije i Baranje, kako bi svi u prijateljskoj i ugodnoj atmosferi govorili i raspravili o zanimljivim slučajevima iz vlastite kliničke prakse iz svih područja neurologije - cerebrovaskularne bolesti, intenzivna neurologija, epilepsije, neuromišićne bolesti, demijelinizacijske bolesti, neurodegenerativne bolesti, bolesti pokreta, glavobolje i poremećaji spavanja. Na domaćim i stranim kongresima često se dogodi da predavanja drže kolege iz velikih bolničkih centara i drugi pozvani predavači, dok kolege iz manjih centara ne stignu prikazati svoje slučajeve i raspravljati o njima, pa je ovaj skup organiziran kako bi se čuo glas kolega koji izvrsno i marljivo rade i u manjim bolnicama.

Kako je doktor Jurić rekao u programu Radio Osijeka riječ je o skupu koji će stručnjacima omogućiti razmjenu znanja i mišljenja p brojnim aktualnim temama, a za to će biti vrlo značajno i za sve pacijente s kojima rade.

Forum neurologa, Stjepan Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.