Hrvatski radio

Radio Osijek

Globalni tjedan poduzetništva

18.11.2014.

15:35

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku otvoren je Globalni tjedan poduzetništva. Pod radnim naslovom "Network to get work" manifestacija će trajati tri dana.

Organizator skupa je studentska udruga Poduzetnici bez granica čija je predsjednica Ivana Srb pojasnila kako je cilj motivirati studente da razmišljaju na poduzetnički način kako bi sami sebi pronašli posao nakon završetka fakulteta. Skup je otvorio zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham koji je rekao kako je razvoj poduzetništva temelj uspješnoga gospodarstva te da su skupovi slični ovom osječkom vrlo korisni. 

Na Globalnom tjednu poduzetništva studentima će se predstaviti mladi stručnjaci koji su uspjeli razviti svoje poduzetničke ideje zahvaljujući društvenim mrežama. O profesionalnom lobiranju govorila je Tanja Milošević, o networkingu i osobnom liderstvu Fran Mikuličić, dok je o utjecaju društvenih mreža i prisutnosti na Internetu na pronalaženje posla govorio Bruno Zorić. Skup se nastavlja sutra u 15 sati na Ekonomskom fakultetu i zamišljen je kao interaktivna radionica na kojoj studenti i drugi sudionici mogu postavljati pitanja i zajednički s predavačima tražiti odgovore. O potrazi za radnim mjestima na društvenim mrežama govorit će Miroslav Varga, a Davor Pejić o neverbalnoj komunikaciji i "Time & stress managementu". U četvrtak, 20. studenoga, bit će organizirano predstavljanje šestoro mladih osječkih studenata koji su uspjeli u svijetu poduzetništva zahvaljujući networkingu, bit će održan okrugli stol studentskih udruga te otvoreni sati osječkog Studentskog inkubatora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.