Hrvatski radio

Radio Osijek

Gotovina poseban gost Dana osječkih branitelja

28.06.2014.

20:22

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mimohodom, misom zadušnicom i polaganjem vijenaca danas je obilježen Dan osječkih branitelja. Posebno iznenađenje bio je dolazak počasnoga građanina grada Osijeka, generala Ante Gotovine.

"Došao sam da se družim sa svojim suborcima, prijateljima: Sretan sam što smo zajedno. Mnoge nisam vidio godinama, od rata. U ratu smo bili zajedno. Danas u miru smo zajedno", izjavio je Ante Gotovina.

Zadovoljstvo što je Gotovina došao na njihovu proslavu izrazio je i Darko Nađ, predsjednik osječkog Odbora za branitelje i braniteljske udruge. Kako je istaknuo, današnji je dan bio prigoda za odavanje počasti poginulim suborcima, ali i za spomen na one za kojima se još traga: "Sjetili smo se tih teških trenutaka kada smo gubili svoje prijatelje, ali isto tako ponosni smo jer znamo da smo stvorili samostalnu, suverenu i neovisnu državu Hrvatsku. Osječki branitelji su zajedno, kao što su bili '91. i danas svi zajedno radimo na dobrobit hrvatskih branitelja, grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i države Hrvatske", rekao je Nađ.

"Osijek - nepokoreni grad, simbol pobjede u Domovinskom ratu" slogan je pod kojim je obilježen Dan osječkih branitelja. Program je počeo mimohodom od Doma Hrvatske vojske do Konkatedrale, gdje je služena misa zadušnica za poginule branitelje i osječke civile. Na spomenik Franji Tuđmanu i spomenik poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskoga rata položeni su vijenci, a na Trgu slobode održan je sajam na kojem se predstavilo pedesetak braniteljskih zadruga iz cijele Hrvatske.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.