Hrvatski radio

Radio Osijek

Grad sufinancira...

27.02.2014.

15:32

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić danas je predstavnicima 49 udruga s područja zdravstvene i socijalno-humanitarne zaštite predao ugovore o sufinanciraju njihovih programa i projekata.

Za njihove programe prijavljene na javni natječaj u 2014. godini izdvojeno je 271 tisuća kuna. Danas nisu uručeni svi ugovori, no sredstva su za njih u proračunu osigurana.

„Međusobno pomaganje“ – siromaštvo je među nama Humanitarne udruge Rijeka ljubavi, „Ne boli zub“ – prevencija karijesa kod djece školske dobi Udruge za rad s mladima Breza, „Sami ste, stari i nemoćni – bit ćemo dio vaše obitelji“ Katoličke udruge Veronikin rubac, hodočašća na masovna grobišta, čišćenje i njegovanje stečevine antifašizma i NOB-a ili projekt Hrvatskog sokola „Capoeira – kreativna komunikacija“ neki su od projekata s područja socijalno-humanitarne zaštite koje će Grad Osijek pratiti s iznosima od dvije tisuće do 15 tisuća kuna. Za ukupno 13 udruga s tog područja izdvojeno je 79 tisuća kuna.

Za udruge osoba s invaliditetom ukupno se iz proračuna izdvaja 122.500 kuna. Među njima su, primjerice projekti Udruge gluhih i nagluhih „Bura tišine i želje za životom“, udruge Mogu za terapiju uz pomoć konja, Klub roditelja i djece s teškim invaliditetom „Novi dan“ i njihova akcija „I mi smo djeca vesela“, opremanja fitness dvorane za osobe s invaliditetom, socijalne integracije oboljelih od mišićne distrofije i članova njihove obitelji i druge.

Zdravo trčanje, hodanjem do zdravlja, bolnica za medvjediće, uništavanje ambrozije, programi za borbu protiv ovisnosti i pomoć ovisnicima, zdravstvena prevencija, savjetovanje o prehrani i zdravom životu projekti su udruga s područja zdravstvene zaštite za koje je, odlukom gradonačelnika Ivana Vrkića Grad Osijek osigurao 123.500 kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.