Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradsko društvo Crvenog križa širi usluge Pučke kuhinje

07.02.2022.

11:16

Autor: Radio Osijek

Pučka kuhinja

Pučka kuhinja

Foto: M.Milas / Radio Osijek

Kroz projekt „Za život u zajednici“ u planu je proširenje usluga Pučke kuhinje na općine Čepin, Antunovac, Ernestinovo i Vladislavci te veći broj korisnika. Temeljem Zakona o Hrvatskom Crvenom križu, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek kroz rad Pučke kuhinje koja djeluje preko 50 godina, organizira pripremanje i dostavu toplih obroka osobama kojima je takav oblik pomoći potreban iz zdravstvenih, socijalnih i drugih razloga. 

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Osijek  Martina Hećimović istaknula je kako svakodnevno pripremaju preko 200 obroka za socijalno ugrožene korisnike te članove GDCK kojima je takav oblik pomoći potreban iz zdravstvenih razloga. Također, od prošlog tjedna, u suradnji s Gradom Osijekom pokrenuli su dvomjesečni projekt "Podrška starijim osobama  tijekom epidemije COVID-19" te se redovna dostava toplog obroka proširila na još stotinjak umirovljenika slabijeg imovinskog stanja. "Ima godina kad je pojačana potreba za toplim obrocima. Budući da kao stanovništvo starimo te je sve više i samačkih staračkih kućanstava te ljudi koji si iz zdravstvenih razloga ne mogu skuhati topli obrok - tu smo za njih, da im pokušamo na najbolji mogući način pomoći. Radimo preko 50 godina i taj kontinuitet želimo zadržati. U planu je proširenje kapaciteta i od velike pomoći bi nam bio pronalazak novog prostora ne samo za pripremu toplih obroka, već i skladišta za podjelu humanitarne pomoći". Također ravnateljica GDCKO Martina Hećimović sve sugrađane koji su u mogućnosti poziva na akciju dobrovoljnog darivanja krvi danas popodne od 15,00 do 19,00 sati u Robnu kuću IPK na Sijenjaku. "Iz KBC-a Osijek doznajemo kako su smanjene zalihe krvne grupe 0 pa se posebno pozivaju građani te krvne grupe da daruju krv. Naravno, dobrodošli su i darivatelji krvi drugih krvih grupa."          

Pučka kuhinja

Pučka kuhinja

Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Osijek / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.