Hrvatski radio

Radio Osijek

Gunja veliko gradilište

09.12.2014.

15:30

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako vrijeme nije baš najbolje, stanovnici Gunje i poplavljenih područja županjske Posavine ne odustaju od obnove stradalih kuća kako bi ih što više Božićne blagdane proslavilo u svojim domovima.

Petsto obitelji dobilo je drva, a sljedećeg tjedna počinje podjela drva za preostalih 400 obitelji. U Gunji se radi punom parom. U obnovu je uključeno 20 tvrtki, kaže načelnik Hrvoje Lucić te dodaje iako je to za mnoge presporo, ne može brže.
Mnogi će Božić proslaviti u kontejnerskom naselju, ističe voditelj naselja, Miodrag Kotarlić.  Iako mu je kuća 4. kategorije, a Ugovor o uklanjanju je potpisao prije 2 i pol mjeseca, ne vjeruje da će se s obnovom početi ove godine. Kaže da mu je i ovdje dobro, jedino su problem sanitarni čvorovi, do kojih se mora ići preko dvorišta.
Marijan Vareševac uzeo je od Ministarstva 40.000 kuna i sam je obnovio svoju kuću a drva je na vrijeme osigurao. Za zimnicu je zahvalan Caritasu, a na proljeće će obrađivati svoj vrt.
Uz, za mještane sporo vrijeme obnove, problem je i nedostatak drva, ali prema riječima načelnika Lucića i ostali će mještani dobiti drva te Božić dočekati u toplim domovima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.