Hrvatski radio

Radio Osijek

HDSSB ne prihvaća Šišljagićevu ostavku

16.05.2014.

23:19

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog pokretanja USKOK-ove istrage Vladimir Šišljagić je HDSSB-u ponudio ostavku na mjesto predsjednika stranke i prijedlog da napusti mjesto župana Osječko-baranjske županije. Predsjedništvo ostavku ne prihvaća i daje mu punu podršku.

Obrazložio je to moralnim činom zbog današnjeg DORH-ovog priopćenja u kojem se navodi da je protiv njega i još dvije osobe pokrenuta istraga zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Predsjedništvo HDSSB-a, a zatim i Izvršni odbor Šišljagićevu ostavku nisu prihvatili. Jednoglasno su mu, stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik stranke Karlo Šatvar, izrazili potpunu potporu u daljnjem obnašanju dužnosti župana.

O drugim dvjema osobama protiv kojih je pokrenuta istraga nisu raspravljali, jer nisu članovi njihove stranke. „HDSSB naglašava da u potpunosti podržava rad nadležnih državnih tijela u razrješavanju svih vrsta nepravilnosti ili nezakonitosti, a koje proizlaze iz djelokruga njihove nadležnosti reguliranih hrvatskim zakonima i Ustavom RH“, ističe se u priopćenju HDSSB-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.