Hrvatski radio

Radio Osijek

HDSSB - Osijek je Divlji zapad

26.08.2014.

14:09

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik osječkog HDSSB-a Krešimir Bubalo pred gospodarskom zonom Nemetin obraslom u ambroziju oštro kritizirao gradonačelnika Vrkića i gradsku vlast

Bubalo je podsjetio kako je i prije šest mjeseci novinarima govorio na istom mjestu ukazujući i tada na iste probleme gospodarske zone. Prije svega je  prozvao gradske vlasti kako nisu dovoljno činile kako bi vlasnike privatnih posjeda, zbog ambrozije, upozorile, pa onda i kaznile. Ambrozija, umjesto investicija na osječkoj gospodarskoj zoni, po Bubalu, dokaz je potpune nebrige grada, za građane i investitore.

„Osječka gospodarska zona bila je prije dvije godine najperspektivnija u državi, a pogledajte na što to danas liči!“ – rekao je Bubalo pokazujući zapušteni prostor pored nove tvornice Kandita.

„Umjesto gospodarskog rasta, raste ambrozija, nezaposlenost i besperspektivnost. Umjesto da zapad dovede u Osijek kako je obećao, Vrkić je napravi Divlji zapad!“ – zaključio je predsjednik osječkog HDSSB-a Krešimir Bubalo.

Bubalo je upozorio i kako će najavljena porezna reforma i povećanje poreznih olakšica značiti značajno smanjenje prihoda jedinica lokalne samouprave. On očekuje, kako će Grad Osijek prihodovati i do 30 milijuna manje novca nego do sada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.