Hrvatski radio

Radio Osijek

HDSSB-protiv ukidanja autobusnih linija

15.10.2014.

13:42

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Pozivam GPP da preispita svoju odluku koja šteti učenicima osječke Poljoprivredne škole"-predsjednik osječkog HDSSB-a Krešimir Bubalo.

Racionalizacija linija GPP-a na štetu osječkih srednjoškolaca bila je tema konferencije za novinare HDSSB-a. Održali su je ispred Poljoprivredne škole u Osijeku i oštro prozvali aktualnu vlast zbog odluke da onemogući prijevoz učenika te škole. "Ne razumijem razlog ukidanja linije koja to i nije bila već je bilo riječ o četiri polaska dnevno ,a dok sam bio direktor GPP na gorivo se za tu liniju trošilo oko 800 kuna", rekao je Igor Medić i dodao da za tu odluku ne krivi svoga nasljednika jer "on iako je direktor o tome ne odlučuje." Predsjednik osječkog HDSSB-a Krešimir Bubalo podsjetio je kako je GPP učenike Poljoprivredne škole prevozio devet godina te da su i Vijeće roditelja i ravnatelj zatražili ponovno uvođenje linije. Istaknuto je kako do škole ne vodi nogostup pa je problem još veći, a predsjednica Glavnog odbora HDSSB-a Danijela Lovoković drži nedopustivim da škola koja mora biti na preriferiji grada zbog praktične nastave učenika na polju i voćnjaku ostane bez autobusa. "Gradska vlast je tu da rješava , a ne stvara probleme", zaljučila je Lovoković.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.