Hrvatski radio

Radio Osijek

16:04 / 28.05.2014.

Autor: Radio Osijek/HRT

HDSSB traži saborsku raspravu o ovrhama

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HDSSB je najavio kako će u saborsku proceduru uputiti prijedlog zaključka kojim traže zaustavljanje ovrha nad jedinom nekretninom koju građani imaju u vlasništvu, a založili su se i za "podvlačenje crte" te raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora.

"Nerealno je reći - 'hajdemo obrisati sve dugove', no zaštiti dom ljudi treba jer je to zadnja crta obrane ljudskog dostojanstva", rekao je HDSSB-ovac Dražen Đurović na konferenciji za novinare. HDSSB-ovci ističu kako ne žele da njihova incijativa završi na dnu saborskog dnevnog reda. 
HDSSB traži da se o toj temi raspravlja i na plenarnoj sjednici Hrvatskog sabora i na saborskim odborima, a najavljuju i otvaranje internetske rasprave. Sažetak tih rasprava, ako postoji politička volja u svim klubovima, trebao bi biti impuls vladi da donese priijedlog izmjena onih zakona kojima se štiti dom, poručuju HDSSB-ovci. 
Hrvatski građani, podsjeća Đurović, imaju oko 7 milijuna otvorenih računa, a trenutno ih je blokirano preko 700 tisuća. Broj ovrha, ističe, od 2006. do danas porastao je preko 20 puta.
HDSSB-ovac Krešimir Bubalo podsjetio je da je hrvatski dug prešao 240 milijardi te da je vrijeme da se podvuče crta te raspišu prijevremeni parlamentarni izbori. Na novinarsko pitanje priznaju li rezultate izbora za Europski parlament Bubalo je odgovorio kako su izbori završeni. "Falilo nam je 204 glasa da dobijemo europarlamentarca , ali i to je život", dodao je.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.