Hrvatski radio

Radio Osijek

HDSSB: "Želimo u Vladu!"

06.10.2014.

15:08

Autor: Marija Petrinović/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najavljujući Izborni sabor HDSSB-a za 8. listopada, predsjednik stranke Vladimir Šišljagić je na konferenciji za novinare kazao da stranka ima više od 32 tisuće članova. Više nije samo regionalna, već i nacionalna stranka, koja progovara o svim bitnim nacionalnim pitanjima i temama.

Šišljagić je danas u Osijeku izjavio da je cilj HDSSB-a ući u Vladu, a i s novim vodstvom, nakon Izbornoga sabora nastavit će se kontinuitet politike i programa HDSSB-a. To znači borba za regionalizaciju i decentralizaciju, značajno veća financijska sredstva jedinicama lokalne samouprave te će ustrajati na zakonskim rješenjima koja će omogućiti regionalizaciju Hrvatske, poručio je Šišljagić. Ocijenio je da na hrvatskoj političkoj sceni HDSSB ima značajnu ulogu. Vjerujem da će na parlamentarnim izborima iduće godine HDSSB dobiti značajno veći broj zastupničkih mjesta i želimo participirati u vlasti na nacionalnoj razini, rekao je Šišljagić. Dodao je kako je HDSSB u prošlosti "na dobrim projektima surađivao s lijevima i desnima". "Stranka je otvorena za suradnju, ali prije svega sudjelujući u Vladi želi provesti programe regionalizacije i decentralizacije i utjecati na pravilnu raspodjelu financijskih sredstava iz državne blagajne", istaknuo je. 
Šišljagić je ponovio da se sadašnji članovi Predsjedništva HDSSB-a neće kandidirati za čelne funkcije, ali da ostaju politički djelovati i boriti se za ostvarenje stranačkoga programa. Predsjedništvo i Glavni odbor su za novoga predsjednika HDSSB-a kandidirali osječko-baranjskog dožupana Dragana Vulina, a kandidature za ostala čelna mjesta su otvorene.
Zamoljen da komentira medijske napise prema kojima je novi predsjednik stranke trebao biti Filip Glavaš, sin utemeljitelja HDSSB-a Branimira Glavaša, Šišljagić je odgovorio kako su u pitanju medijske špekulacije pojedinih novinara, a da će o predsjedniku stranke odlučiti izaslanici Izbornog sabora HDSSB-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.