Hrvatski radio

Radio Osijek

HEP: Završena ogrjevna sezona

22.05.2014.

19:53

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HEP-TOPLINARSTVO je početkom ovog tjedna završilo ogrjevnu sezonu 2013./2014. za približno 124.000 krajnjih kupaca u gradovima Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću, Osijeku i Sisku.

Nakon završetka ogrjevne sezone HEP-TOPLINARSTVO će provoditi radove na redovnim remontima toplinskih postrojenja, a tijekom ljeta će provesti revitalizaciju ukupno 5,2 km postojeće distribucijske toplinske mreže te će izgraditi oko 2,4 km nove mreže. Isto tako, izvan ogrjevne sezone krajnji kupci imaju mogućnost provoditi radove na unutranjim instalacijama grijanja u svojim stanovima i poslovnim prostorima.

„Završili smo još jednu ogrjevnu sezonu, koja je protekla uspješno. Kako bi osiguralo da se opskrba krajnjih kupaca toplinskom energijom odvija kontinuirano i pouzdano, HEP-TOPLINARSTVO će tijekom ljeta provoditi radove na revitalizaciji vrelovodne, toplovodne i parovodne mreže. Ovi radovi mogu uzrokovati kratke prekide u opskrbi krajnjih kupaca toplom vodom, a o točnim terminima prekida opskrbe HEP-TOPLINARSTVO će ih pravovremeno obavijestiti. Isto tako, savjetujemo krajnjim kupcima da u razdoblju izvan ogrjevne sezone provjere ispravnost unutranjih instalacija grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima, te da na istima provedu sve potrebne radove, kako bi spremni dočekali novu sezonu grijanja.“ izjavio je Robert Krklec, direktor HEP-TOPLINARSTVA.

Prije izvođenja radova na unutranjim instalacijama grijanja potrebno je isprazniti pogonsku vodu iz sustava grijanja zgrade, što obavljaju isključivo djelatnici HEP-TOPLINARSTVA na pisani zahtjev predstavnika suvlasnika ili upravitelja zgrade. HEP-TOPLINARSTVO savjetuje da se suvlasnici zgrade dogovore o zajedničkom terminu izvođenja radova, kako bi se izbjeglo višestruko pražnjenje i punjenje sustava pogonskom vodom. Obavijest o terminu pražnjenja i ponovnog punjenja sustava grijanja biti će istaknuta na ulaznim vratima ili oglasnim pločama zgrada. Radovi krajnjih kupaca na unutarnjim instalacijama moraju biti u potpunosti završeni do početka rujna, a pisanu potvrdu o završetku istih potrebno je dostaviti HEP-TOPLINARSTVU. Preporučuje se da pri punjenju instalacija ventili na svim radijatorima u zgradi budu otvoreni te da suvlasnici zgrade paralelno s punjenjem sustava organiziraju i odzračivanje instalacija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.