Hrvatski radio

Radio Osijek

HLS traži smjenu ministra zdravlja

31.05.2014.

16:11

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski liječnički sindikat traži smjenu ministra zdravlja Rajka Ostojića. Na čelu sindikata ostaje Ivica Babić. I štrajk bolničkih liječnika ostaje u mirovanju. Zaključci su to godišnje skupštine sindikata održane u Osijeku.

Zahtjev za smjenom ministra sindikat će obrazložiti u priopćenju u ponedjeljak a zahtjev je, kako je rekao predsjednik sindikata Ivica Babić,  jednoglasno prihvaćen.

Iako se, neslužbeno, pred Skupštinu govorilo i o mogućnost Babićeve smjene jer dio članstva ocjenjuje da potvrđena optužnica protiv njega za lažno prikazivanje smetnje vida kao povrede zadobivene u ratu, opterećuje rad sindikata i njegovu vjerodostojnost, Babićevo je izvješće prihvaćeno i dobio je potporu članstva.

Na pitanje o štrajku bolničkih liječnika Babić kaže da nije prekinut te ostaje u mirovanju.Da podsjetimo, štrajk je pokrenut u rujnu prošle godine. Trajao je 58 dana kada je Vlada uvela radnu obvezu koju je u prosincu ukinuo Ustavni sud.  Sindikat je nakon toga odlučio staviti štrajk u mirovanje da bi, kako su objašnjavali, pokazali da  loša situacija u zdravstvu nije zbog štrajka nego zbog loše zdravstvene politike.   

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.