Hrvatski radio

Radio Osijek

Hotel Mursa uskoro studentski dom

27.03.2014.

12:16

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Studentski centar u Osijeku uskoro bi mogao imati novih 150 ležaja. Nekadašnji objekt hotela "Murse" trebao bi se nakon završenoj stečajnog postupka i uređenja prenamijeniti u studentski dom

Dugogodišnja dugovanja Ministarstva znanosti prema Studentskom centru u Osijeku uskoro bi trebala biti podmirena. Naime, više od 40 milijuna kuna iznosi trenutačni dug Ministarstva, uglavnom nastao kao razlika u cijeni plaćene hrane i one koju su studenti konzumirali. Kako Ministarstvo nije u mogućnosti platiti dug u novcu on bi se u najvećoj mjeri prebio prepuštanjem nekretnine hotela Murse u stečaju, a nakon završenog stečajnoj postupka. Ostatak iznosa za tekuće poslovanje Studentskog centra Ministarstvo bi podmirilo u novcu. Prema riječima rektora Željka Turkalj koji je na sjednici Senata izvijetio o pregovorima u Vladi oko hotela Murse, novi bi objekt sa 150 ležaja riješio dio studentskih zahtjeva za smještajem.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.