Hrvatski radio

Radio Osijek

I Đakovo želi pomoć države u borbi protiv komaraca

14.06.2014.

15:19

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Đakova, Zoran Vinković, pozvao je Vladu da pomogne gradu u suzbijanju komaraca. Traži pomoć od milijun kuna.

Iako je Đakovo u travnju poslalo zahtjev i zamolbu da Vlada sufinancira uništavanje komaraca na području grada s iznosom od milijun kuna taj se problem nije riješio. Gradonačelnik Vinković smatra kako se bez pomoći države ozbiljan zdravstveni problem ne može riješiti zbog velikih poplavljenih područja na kojima je ponegdje zabilježeno i 200 uboda komaraca u 15 minuta. 

Zoran Vinković u novom je dopisu podjetio Vladu da se na području Đakova nalazi veći broj voda stajaćica što dovodi do toga da se tijekom ljetnih mjeseci događaju pojave velikog broja komaraca koje znatno smanjuju kvalitetu života u gradu. "Do sada je grad Đakovo za tretiranje komaraca na svom području iz proračuna izdvajao oko 200 tisuća kuna, što je bilo dovoljno samo za kratkotrajno ublažavanje posljedica najezde komaraca", naglašava Vinković te podsjeća kako problem sve više tišti većinu lokalnih zajednica u Hrvatskoj, a zbog nedostatka novca, uočljiv je trend smanjivanja broja intervencija, posebno kad je u pitanju suzbijanje komaraca.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.