Hrvatski radio

Radio Osijek

I mali Gunjanci u školama!

08.09.2014.

11:22

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osnovna škola “Antuna i Stjepana Radića” u Gunji, simbol obnove Posavine, obnovljena je nakon 38 dana, uoči prvog dana škole – zidovi su oličeni, stavljen je novi parket i vlaga se više ne osjeća iako je školska zgrada bila pod vodom gotovo dva metra. Za program Radio Osijeka iz Gunje se javio Neven Knežević.

I škola u Gunji danas je oživjela: tradicionalno okupljanje roditelja, učenika i nastavnika, ovoga puta i podjela besplatnih udžbenika i pribora, te utvrđivanje rasporeda sati.

Sve škole u županjskoj Posavini su spremne za početak nove školske godine - neke su morali sasvim obnoviti, a neke samo pokrečiti jer ih je tijekom i nakon poplava koristila vojska i ministarstvo.

Prijevoz za djecu do škole je besplatan i  svega desetoro djece neće se vratiti. Pritom je naglasila kako su tražili točan popis ljudi i domova sa školskom djecom kako bi im prirotetno obnovili domove.

Ravnatelj osnovne škole u Gunji Stipica Mišura rekao je kako će 300-tinjak osnovnoškolaca kreće na nastavu u dvije smjene – gotovo sve učionice se mogu koristiti, svi udžbenici su besplatni, prijevoz i prehrana također. “Samo trebaju doći i kupiti šlape”, poručio je ravnatelj svojim školarcima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.