Hrvatski radio

Radio Osijek

Inicijativom do pozitivnih promjena u Hrvatskoj

24.09.2014.

11:47

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svojim potpisom, potporu inicijativi udruge U ime obitelji za referendum za promjene izbornog procesa, na osječkom je središnjem trgu dao kandidat za predsjednika Hrvatske, Anto Đapić.

Podržali smo inicijativu iz razloga što je to najveći dio onih inicijativa koje sam kao saborski zastupnik svih godina rada u Saboru promovirao i kroz zakonsku regulativu probao u hrvatskom Saboru progurati kako bi se promijenili odnosi na hrvatskoj političkoj sceni i kako bi se Hrvatska dodatno demokratizirala, rekao je Anto Đapić.
Nejasno mi je zbog čega se u ovom snažnom demokratskom iskoraku protive najveće političke stranke u Hrvatskoj osim činjenice što su se one navikle i uljuljale u jednoj mirnoj podjeli plijena, ističe Đapić te dodaje kako misli da ovom inicijativom i eventualnim referendumom, koji bi to izborio, stvari bi se bitno u Hrvatskoj pozitivno promijenile.
Kao kandidat za predsjednika Hrvatske Đapić je reagirao na incident i premlaćivanje poznate hrvatske katoličke aktivistice Ružice Čavar koji je nazvao divljačkim činom. Kaže kako je nevjerojatna loša reakcija Državnog odvjetništva i manjak reakcije kandidata za predsjednika Ive Josipovića i Kolinde Grabar - Kitarović.
To je stanje duha koje vlada u Hrvatskoj u ovome trenutku i kroz ovo vrijeme, koje je pred nama tome se moramo energično suprotstaviti, rekao je Đapić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.