Hrvatski radio

Radio Osijek

Insajderski o EU

12.01.2014.

16:10

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od ponedjeljka 13. siječnja Hrvatski se radio priključuje projektu EuranetPlus u koji su umrežene javne i privatne radijske postaje 14 članica Europske unije s više od 20 milijuna slušatelja dnevno. Eurominute će se svakodnevno čuti i u programu Radio Osijeka.

Europska unija više nego ikad utječe na svakodnevicu građana u 28 zemalja članica, no istodobno ti isti građani ne znaju dovoljno o odlukama koje se donose u europskim institucijama. EuranetPlus je projekt koji to želi promijeniti.
Cilj projekta je građane objektivno i nepristrano upoznati s europskim politikama i odlukama, staviti ih u odgovarajući kontekst i potaknuti kritičko razmišljanje. Hrvatski radio u projektu EuranetPlus sudjeluje izvještajima, informativnim emisijama, reportažama te analizama. Pristup je takav da se neće govoriti o EU pitanjima isključivo iz nacionalne perspektive već će se nastojati zanemariti granice i vidjeti kako na isti problem, ili na istu tematiku reagiraju različite članice i građani u njima. Sve vijesti, reportaže i emisije Euraneta dostupne su svim članicama projekta tako da će se sadržaji međusobno izmjenjivati i radijske će ih postaje koristiti u svojem programu. Uz to, projekt "EuranetPlus" imat će svoju stranicu na HRT webu, na kojoj će biti dostupni linkovi za pojedine emisije.

Prve Eurominute u programu Radio Osijeka emitiraju se u ponedjeljak u 10 sati i 55 minuta. Bit će to stalni termin za pregled različitih događaja, tema, problema i ideja koje zajednički nazivnik imaju Europsku uniju svakog radnog dana. Subotom i nedjeljom su na rasporedu u 13,55.

Odmah valja istaknuti kako nas ne zanima samo politika. Sadržaj Eurominuta čine i zanimljivosti iz kulture, obrazovanja – općenito života i rada u Europskoj uniji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.