Hrvatski radio

Radio Osijek

18:15 / 08.02.2014.

Autor: Sanja Račić

"Isključivanje Čačića nas je učvrstilo!"

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HNS funkcionira bez potresa, izjavila je predsjednica Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata Vesna Pusić u Osijeku gdje se održava dvodnevni seminar Tima HNS-a. Održana je i sjednica predsjedništva stranke na kojoj je podržan prijedlog da se protiv saborske zastupnice Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića pokrene stegovni postupak.

"Isključivanje Radimira Čačića HNS je učvrstilo", odgovorila je Vesna Pusić na novinarsko pitanje je li skup u Osijeku svojevrsno kosolidiranje stranke. "Konsolidacija nam nije potrebna što potvrđuje naših gotovo 45 tisuća članova", istaknula je Pusić, a za dvodnevni seminar u Osijeku rekla je kako je to redovito okupljanje mlađe i srednje generacije članova HNS . "Cilj nam je afirmirati nove vrijednosti u politici jer za vođenje nije dovoljno samo znati dobiti glasove". Na seminaru, među ostalima, sudjeluju potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, predsjednik Središnjeg odbora Predrag Štromar te predsjednik HNS-ova Kluba zastupnika u Saboru Jozo Radoš.

Predsjedništvo HNS-a podržalo je danas prijedlog da se pokrene stegovni postupak protiv saborske zastupnice Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića zbog njihovih izjava i djelovanja koje je ocijenjeno da šteti ugledu stranke. Oni su javno iskazali protivljenje isključenju iz stranke bivšeg predsjednika i jednog od osnivača stranke, Radimira Čačića. Pusić je novinarima izjavila kako je predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i varaždinske županijske organizacije stranke Predrag Štromar, pod točkom razno, izvijestio o njihovim potezima i djelovanju te predložio da se protiv njih, na razini županijske organizacije, pokrene stegovni postupak. Dodala je da je Predsjedništvo HNS-a dalo punu potporu varaždinskoj županijskog organizaciji za pokretanje odgovarajuće procedure stegovnog postupka protiv to dvoje članova. Na upit novinara znači li stegovni postupak nužno i isključenje iz stranke, ili i neku drugu mjeru, Pusić je kazala kako se "stegovni postupak ne pokreće zbog beznačajnih, nego zbog vrlo značajnih stvari". Vidjet ćemo kako će se na kraju odlučiti. Procedura je pokrenuta zbog nanošenja štete stranci, a budući da se cijelo vrijeme na razini stranke govori o dva-tri imena, kolege smatraju da je u njihovom daljnjem radu tu situaciju potrebno raščistiti, rekla Pusić.
Predsjednica HNS-a Vesna Pusić izvijestila je danas kako, nakon rasprave o prijedlog kandidata HNS-a za zajedničku koalicijsku listu na izborima za Europski parlament, Predsjedništvo predlaže da kandidati za tu listu budu Jozo Radoš i Marin Vučić, a konačan izbor kandidata obavit će Središnji odbor stranke.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.