Hrvatski radio

Radio Osijek

Ivan Anušić-novi predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije

29.03.2014.

15:24

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HDZ-ov kandidat za dožupana na prošlim lokalnim izborima Ivan Anušić novi je predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije. Na današnjoj Izbornoj skupštini stranke s tridesetak glasova više pobijedio je protukandidata Mladena Mikolčevića , ali mu je odmah ponudio suradnju.

„Zajedništvom bez frakcijskih borbi , bez klanova i bez osobnih interesa vratit ću HDZ tamo gdje mu je mjesto!“- izjavio je Ivan Anušić nakon izbora na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Osječko-baranjske županije.

Anušić drži da je sada najvažnije HDZ pripremiti za parlamentarne izbore, odabrati najbolje među članovima , otvoriti vrata mladima i raditi na poboljšanju kvalitete života građana. Govoreći kratko o sebi posebno je istaknuo da je sa 17 godina bio sudionik Domovinskog rata te da je na čelu općine Anunovac na čijoj je stranici objavljena njegova biografija:

Ivan Anušić, rođen je 13. listopada 1973. godine u Osijeku, s prebivalištem u Antunovcu. Od lipnja 1991. godine dragovoljno se pridružuje Zboru narodne garde Republike Hrvatske. Tijekom Domovinskog rata bio je pripadnik 106. brigade i 130. Brigade, pripadnik specijalne policije MUP-a vojne policije i pripadnik 3 gardijske brigade. Nositelj je vojnih odlikovanja Republike Hrvatske, Spomenice Domovinskog rata i  odlikovanje za akciju Bljesak. Nagrađivan za hrabrost i sudjelovanje u akciji oslobađanja dubrovačkog zaleđa. Nakon završetka ratnih događanja i služenja u Hrvatskoj vojsci 2003. godine je umirovljen. Višu stručnu spremu postigao 2001. godine na Kineziološkom fakultetu (ranije DIF) u Zagrebu. 

U stanci Izborne skupštine glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, koji je proteklih šest mjeseci bio i povjerenik osječko-baranjske županijske organizacije stranke, najavio da će HDZ svoju listu za Europski parlament predstaviti idućega tjedna, a govorio je i o mogućim posljedicama poništenja svojega diplomskog rada.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.