Hrvatski radio

Radio Osijek

Izbor za Najljepši advent - u utrci 33 grada i 4 općine

04.01.2022.

13:07

Autor: Radio Osijek/TM

Izbor za Najljepši advent

Izbor za Najljepši advent

Foto: gradonačelnik.hr / -

Portal gradonačelnik.hr pokrenuo je izbor za Najljepši advent u koji su se uključila 33 grada i 4 općine. U utrci je čak deset gradova iz slavonskih županija, a u kategoriji općina natječe se Ernestinovo.

Glasuje se na Facebook stranici portala, gdje su objavljene slike advenata, a kandidati su poredani abecednim redom. Glasovi/lajkovi se primaju do 12. siječnja u ponoć, a pobjednici u dvije kategorije – grad i općina – bit će proglašeni 13. siječnja. 

Za izbor za Najljepši advent prijavili su se Bakar, Belišće, Crikvenica, Čazma, Delnice, Donji Miholjac, Dubrovnik, Đakovo, Karlovac, Kutina, Labin, Lepoglava, Metković, Nova Gradiška, Novska, Opatija, Osijek, Pleternica, Poreč, Pula, Rijeka, Rovinj, Samobor, Slavonski Brod, Sveta Nedjelja, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Vukovar, Zadar i Zlatar, te općine Ernestinovo, Mače, Tar-Vabriga i Vir. 

Nekoliko sati nakon objave natječaja s više o 1600 lajkova prednjači Osijek, slijedi Slavonski Brod s 1300 glasova, Vinkovci s više od 1200, a stotinjak glasova manje za sada je dobio Varaždin. No, do 12. siječnja puno se toga može promijeniti.


„Ovim putem još jednom zahvaljujemo svim gradovima što su se uključili i prekrasnim slikama svojih advenata postali dio našeg najljepšeg projekta. Svaki mail i svaka prijava sa fotografijama advenata koji su pristizali na našu adresu izazivali su novo oduševljenje i radost te nam iznova davali potvrdu vrijednosti i atraktivnosti ovog projekta. Jer, bez obzira radilo se o velikom ili malom gradu ili, pak, općini – sve prijavljene slike i adventi pokazuju izuzetan trud, ulaganja, kreativnost i ljubav kojima lokalna zajednica u vrijeme adventa želi svojim građanima i gostima uljepšati blagdanske dane i osigurati što ljepše, svečanije i veselije ozračje”, ističe se u objavi natječaja na portalu gradonačelnik.hr. Dodaje se kako je tu istaknut i gospodarski aspekt cijele priče, jer adventske manifestacije posljednjih godina postaju sve značajniji turistički proizvod i magnet za domaće i strane goste, pa dobar i posjećen advent ima i svoje pozitivne financijske rezultate za lokalnu zajednicu. „Baš zato odlučili smo advente prikazati na jednom mjestu i kroz ovaj izbor omogućiti gradovima i općinama da ih prezentiraju i pohvale se i izvan svojih lokalnih okvira, a građanima da odaberu koji je najljepši”, ističe se te dodaje: „Ovdje ponovno naglašavamo da ovo nije stručni izbor ili ocjena koji je advent najljepši (to ćemo uvesti u našem idućem izboru) već će – kao i uvijek kada su u pitanju ‘vox populi’ izbori, pobjeda uvelike ovisiti o emocijama i privrženosti ljudi prema svom gradu/općini, te snazi same zajednice. Pozivamo stoga sve gradove i općine koji su se prijavili i sudjeluju u izboru da i preko svih svojih komunikacijskih kanala dodatno angažiraju svoje građane da se uključe i lajkovima podrže svoje advente,” pozivaju organizatori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.