Hrvatski radio

Radio Osijek

Izgradnja Centra za socijalnu skrb Đakovo u završnoj fazi

11.09.2023.

14:34

Autor: Krunoslav Inhof

Centar za socijalnu skrb Đakovo

Centar za socijalnu skrb Đakovo

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

Projekt izgradnje Centra za socijalnu skrb Đakovo u završnoj je fazi, a trebao biti u funkciji početkom sljedeće godine. U sklopu EU projekta nabavljena su dva vozila koja će služiti djelatnicima za terenski rad.

Projekt izgradnje Centra za socijalnu skrb vrijedan je nešto viša od dva milijuna eura, odnosno 15,2 milijuna kuna od čega je 1,5 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava dok je preostalih 698 tisuća osiguralo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. U sklopu projekta Centru su u ponedjljak uručena dva vozila koja će služiti djelatnicima za terenski rad, napomenula je vršiteljica dužnosti voditeljice Područnog ureda Đakovo Hrvatskog zavoda za socijalni rad Mirta Klepo: "U svoje osobno ime i u ime svih djelatnika želim izraziti sreću što se ovaj naš projekt izgradnje Centra za socijalnu skrb realizira i što smo jedan dio uspjeli već riješiti. Dobili smo ova dva lijepa službena automobila koji će nam puno značiti u radu s obzirom da imamo poslove koji se odnose na prijevoz korisnika, a naš dosadašnji vozni park više baš i nije nov i nije tako dobar i siguran. Danas obilježavamo realizaciju jednog dijela projekta, a nadam se da ćemo uskoro i završetak projekta, te da ćemo našu zgradu završiti i da ćemo useliti u nju. Time ćemo ostvariti puno bolje uvjete rada nego što ih imamo sada."

Galerija
U sklopu projekta Centar je dobio 2 nova automobila, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek
U sklopu projekta Centar je dobio 2 nova automobila, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekCentar za socijalnu skrb Đakovo, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekCentar za socijalnu skrb Đakovo, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekCentar za socijalnu skrb Đakovo, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekCentar za socijalnu skrb Đakovo, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić dodao je kako će završetkom projekta ovaj dio grada dobiti novi izgled: "Možemo izraziti zadovoljstvo viđenim i kako napreduje projekt koji je započeo 2019. godine. Njegovim završetkom i izgradnjom kružnog toka na Zvečaju i novim izlaskom na Preradovićevu ulicu, ovaj dio grada dobit će jednu potpuno novu lijepu vizuru", rekao je gradonačelnik Mandarić i podsjetio kako je Grad ustupio građevinsko zemljište za Centar koji bi trebao biti završen do kraja ove, a u potpunoj funkciji početkom sljedeće godine.

Uz vršiteljicu dužnosti voditeljice Mirtu Klepo i gradonačelnika Grada Đakova Marin Mandarića svečanosti je nazočila i privremena ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad Tatjana Štritof.

Centar za socijalnu skrb Đakovo - v.d. voditeljica Mirta Klepo

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.