Hrvatski radio

Radio Osijek

Jačanje položaja žena na tržištu rada

10.07.2014.

13:04

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Elektrotehnički fakultet u Osijeku organizirao je okrugli stol projekta Jačanje položaja žena na tržištu rada pod nazivom "Školska nastava u STEM području - (ne)motivator za tehničke studije."

Cilj projekta je pojačati udio djevojaka na tehničkim fakultetima na osječkom Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera i povodom toga organizirali su niz aktivnosti, istaknula je koordinatorica projekta Jačanje položaja žena na tržištu rada, Snježana Rimac Drlje.
Tako je organiziran i okrugli stol "Školska nastava u STEM području (ne)motivator za tehničke studije". "Želimo promotriti stanje u školama Osječko baranjske županije s posebnim osvrtom na provedbu praktičnog rada kao jednog od nastavnog oblika koji je ključan u motivaciji i osposobljenosti učenika za tehničke studije, prvenstveno ženske populacije", kaže organizatorica projekta Željka Mioković te dodaje kako žele naglasiti da su djevojke jednako sposobne za tehničke studije.
Europska unija sufinancira 70 posto projekta vrijednog gotovo dvjesto tisuća eura. Partneri Elektrotehničkom fakultetu na ovome projektu su Centar za poduzetništvo, Građevinski fakultet Osijek te I. i III. osječka gimnazija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.