Hrvatski radio

Radio Osijek

Jasna Pospišil GISKO-ova najčitateljica 2021. godine

10.03.2022.

17:06

Autor: Ana Mitar

Proglašenje najčitateljice 2021. godine

Proglašenje najčitateljice 2021. godine

Foto: Ana Mitar / Radio Osijek

U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek na prigodnoj je svečanosti proglašen Najčitatelj Posudbenog odjela za odrasle u 2021. godini. Najčitateljica, zapravo – Jasna Pospišil u prošloj je godini pročitala 194 naslova.

GISKO svoje uzorne čitatelje nagrađuje od 2010. godine. Ove godine čitateljicom godine proglašena je Jasna Pospišil koja je prošle godine posudila i pročitala čak 194 naslova, pedeset više od drugoplasiranog najčitatelja u 2021. godini.

Ravnateljica Gradske i sveučilišne knjižnice Dubravka Pađen Farkaš istaknula je kako je nekoliko kriterija prema kojima odabiru najčitatelja godine. Ono što gledaju jest broj pročitanih knjiga u godini, broj sudjelovanja u aktivnostima knjižnice i što manji broj zakasnina.

Pomalo nervozna, ali svoju sreću ne krije, najčitateljica 2021. godine, Jasna Pospišil kaže kako je počašćena ovom nagradom. Za ljubav prema knjigama zaslužna je njezina majka koja joj je od malena čitala bajke, a kako je odrastala tako je sve više provodila vrijeme čitajući. Omiljenog žanra nema, ali sa sigurnošću zaključuje kako horore ne voli.

Svečanu nagradu najčitateljici dodijelila je hrvatsko-češka spisateljica Lidija Kovařik koja danas u 18 sati u prostoru GISK-a predstavlja svoju knjigu „Živimo život svojih snova”. 

Galerija
Proglašenje najčitateljice 2021. godine, Foto: Ana Mitar/Radio Osijek
Proglašenje najčitateljice 2021. godine, Foto: Ana Mitar/Radio OsijekProglašenje najčitateljice 2021. godine, Foto: Ana Mitar/Radio OsijekProglašenje najčitateljice 2021. godine, Foto: Ana Mitar/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.