Hrvatski radio

Radio Osijek

"Javorovci" logorovali u Rovinju

18.08.2014.

10:12

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pedesetak je izviđača osječkog Izviđačkog kluba “Javor”, u dobi od osam do sedamdesetodina, sudjelovalo u dvanaestodnevnom izviđačkom logorovanju u Rovinju.

Bogat je program ovogodišnjeg logorovanja obuhvatio je izlet u središte Istre, obilaske rovinjskih otoka brodom, tečaj ronjenja, višeboj, obilazak grada Rovinja, ali i brojne radionice poput izrade akvarija, morskog crtića, kišobrana i slično. Sve to pod stručnim vodstvom iskusnih izviđača na čijem je čelu bila Klementina Batinić, dok je vođenje patrola pripala Mati Franjiću, Karlu Violi i Ivanu Makovecu.


"Ovo je doista lijepa uspomena za sve nas i kao starješina logorovanja zahvaljujem svim sudionicima, ali i roditeljima koji su imali povjerenja i svojoj su djeci, našim izviđačima, priuštili nezaboravno logorovanje. Raznolika godišta pokazala su da je izviđaštvo uistinu za sve generacije te da je riječ o neprocjenjivoj vrijednosti za svakog pojedinca. Inače, ovogodišnje logorovanje organizirali smo na terenu OI Tino Lorenzetto iz Rovinja, a puno su nam pomogli i tamošnji izviđači u čijem smo društvu uživali", ističe Jadranka Kokolari, predsjednica Izviđačkog kluba “Javor” i starješina logorovanja 2014. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.