Hrvatski radio

Radio Osijek

Još je jedna teška godina iza nas!

29.12.2014.

13:28

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iza nas je još jedna teška godina, zajednička je ocjena gospodarstvenika Osječko-baranjske županije . Ipak, optimizma na prijamu u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana u Županiji nije nedostajalo.

 

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić primio je je gospodarstvenike te predstavnike javnog i političkog života. Uz blagdne , poduzetnicima je čestitao i na žilavosti . Istaknuo je da zaduženost od samo 2,5 posto potvrđuje financijsku stabilnost Županije, a županijski proračun u idućoj godini izdašnu pomoć gospodarstvenicima.    

Čelnik Hrvatske gospodarske komore- Županijske komore u Osijeku Zoran Kovačević podsjetio je da su se godini, za koju je rekao da se neće pamtiti po dobru, dogodili i značajni pozitivni pomaci poput povećanja likvidnosti i i rasta investicija u dugotrajnu imovinu.  

I u krizi su otvorene nove tvornice, IT sektor ostvaruje rast, a Osječko-baranjska županija privukla je najviše novca iz europskih fondova.  

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.