Hrvatski radio

Radio Osijek

Josip Budimir (HDZ) gradonačelnik Kutjeva

06.04.2014.

21:24

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U drugom krugu izbora Josip Budimir (HDZ) dobio 27 glasova više od bivšeg SDP-ovog gradonačelnika Ivice Nikolića.

Državno izborno povjerenstvo objavilo je neslužbene rezultate drugog kruga izbora u Kutjevu. Od ukupno 5.492 birača upisanih u popis birača, glasovalo je 3.041 birača, odnosno 55,37%. Važećih listića bilo je 2.981, odnosno 98,03%. Nevažećih je bilo 60 listića, odnosno 1,97%. 

26-godišnji Josip Budimir je osvojio 1504 glasa ili 49,46 posto dok je Ivica Nikolić iz SDP-a (lista SDP-HSU) osvojio 1477 glasova ili 48,57 posto. 

"Vjerovao sam u pobjedu. Od ponedjeljka u Kutjevu počinje novo vrijeme s novim ljudima. Slijedi snimanje situacije i okretanje projektima u gospodarstvu i turizmu", poručio je Budimir nakon objave prvih neslužbenih izbornih rezultata. Najavio je da će imati i potporu Gradskog vijeća. Naime, još uoči drugog kruga izbora za gradonačelnika potvrđeno je okupljanje vijećnika izabranih na pet lista (HDZ, Nezavisna lista Željke Antunović, HSP i HSS). 
Uz čestitke protukandidatu i izbornom pobjedniku, Ivica Nikolić (SDP-HSU) najavio je da će HDZ-ov gradonačelnik imati konstruktivnu oporbu koja očekuje usmjerenost gradske politike na projekte EU-a. 
Prije dva tjedna, u prvom krugu izbora, građani Kutjeva izabrali su novi saziv Gradskog vijeća. Od 15 mjesta, koalicija SDP-HSU ima pet, HDZ četiri i HDSSB tri mjesta, a po jedno mjesto imaju Nezavisna lista Željke Antunović, HSP i HSS.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.