Hrvatski radio

Radio Osijek

Josipović: "Kolinda plaši ljude "regionima", a članica je Trilaterale"

12.11.2014.

13:24

Autor: Amoreta Bajto/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Republike Ivo Josipović optužio je svoju protukandidatkinju iz redova HDZ-a Kolindu Grabar-Kitarović za licemjerje jer "plaši ljude nekom novom Jugoslavijom", a istodobno je članica Trilateralne komisije, koja je nedavno održala sastanak u Beogradu.

Josipović je na konferenciji "Poslovni uzlet kontinetalne Hrvatske" izjavio kako je licemjerno "ujutro plašiti ljude s 'regionom', Titom, novom Jugoslavijom i drugim potpuno nerealnim sadržajima, a navečer pripremati sastanak Trilaterale, možda i ne otići na njega, ali pristajati na to da se provodi određena politika u regiji". Na zamolbu novinara da pojasni taj dio svoga govora, Josipović je rekao kako je siguran da poduzetnici "prepoznaju što je projekt i program, a što je licemjerje". Na novinarski upit odnose li se te tvrdnje na Kolindu Grabar-Kitarović Josipović je odgovorio: "Pa znate tko sudjeluje u Trilateralama, i tko plaši ljude nekom novom Jugoslavijom". Trilateralna komisija, koju u medijima često nazivaju i "svjetskom vladom u sjeni", održala je početkom mjeseca trodnevni sastanak u Beogradu, koji je u medijima ocijenjen kao "jedan od najozbiljnijih skupova u Beogradu još od Titova pokopa". Članovi Trilaterale su moćnici iz svijeta politike, banaka i medija, a iz Hrvatske njezini su članovi bankar Franjo Luković, odvjetnik Marijan Hanžeković i Kolinda Grabar-Kitarović, koja nije prisustvovala beogradskom sastanku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.