Hrvatski radio

Radio Osijek

Kanonske vizitacije 2014.

20.02.2014.

11:25

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kanonske se vizitacije- obilazak nadbiskupa i metropolita msgr. Đure Hranića dijecezanskih dekanata- obavljaju svakih 5 godina kako bi se stekao uvid u svjetovni i crkveni život svake pojedine župe. U tijeku je obilazak župa Baranjskog dekanata.

Kanonsku vizitaciju Baranjskog dekanata, nadbiskup i mitropolit Đakovačko osječke nadbiskupije monsinjor Đuro Hranić počeo je u Belom Manastiru. Nadbiskup je naglasio kako kanonske vizitacije, koje se obavljaju svakih 5 godina imaju svrhu vidjeti kako vjernici žive svoj crkveni i svjetovni život, posebice u  današnjim teškim gospodarsko- socijalnim uvjetima. Razgovara se o duhovnoj podršci vjernicima u teškim socijalnim uvjetima, odnosu prema odraslima i djeci, a zatražena je pomoć Grada za poboljšanje djelatnosti Pastoralnog centra za mlade u Belom Manastiru.

Na slici: Vizitacija u Belom Manastiru (foto RB)

"Cilj kanonizacije je uvid i u svjetovni i crkveni život jedne župe. Apeliramo na naše vjernike da budu aktivni sudionici svih segmenata života, a zahvalni smo na pomoći župi. Potrebna nam je i pomoć u Pastoralnom centru za mlade, a i Grad je zainteresiran za pronalaženje načina financiranja Centra, istaknuo je nadbiskup Hranić.

/izvor: web stranica ĐON, RB/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.